header ypriana

wvl

We hebben 58 gasten en 2 leden online

  • filip.deleeuw
  • christiaan.deconinck

 

nieuwsbrief 1

Oscar Coulembier

ooievaarMet de geboorte van Oscar op 19 september wordt onze Ypriana familie opnieuw wat groter. We wensen Han Coulembier en Siska Desmet te feliciteren met de geboorte van hun eerste zoontje Oscar. Tevens een grote proficiat aan opa Johan, oom Klaas en de gehele muzikale familie. Papa Han heeft extra geluk; Freddy heeft zonet zijn bierkot aangevuld, de medemuzikanten zien er al naar uit! ;-)

Lees meer...

Ypriana in zomerslaap

Ypriana neemt tijdens de zomer naar goede gewoonte wat rust, om er met volle energie tegenaan te gaan vanaf midden augustus. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan onze volgende optredens. Volgend najaar hebben we elke maand minstens één concert (september, oktober, november, december). Voor 2017 staat er ook een mooi programma voor de deur!

We ontwaken op 20 augustus met een heuse repetitiedag! Maar nu: Slaap zacht

Sportieve Yprianisten gezocht voor deelname estafette IFF marathon

Op 11 september 2016 staat de In Flanders Fields marathon voor het eerst open voor estafetteploegen. Naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen, die dit jaar in Rio de Janeiro in Brazilië plaatsvinden, zullen deze estafetteteams een speciale Olympische link met de Eerste Wereldoorlog leggen. Elk team (5 lopers/loopsters, gemengde ploegen mogelijk) zal een tijdens WO I gesneuvelde Olympiër, wiens naam op het borstnummer zal staan, even weer tot leven brengen.

Lees meer...

Spots op West: Spelen in Berlin 1916

Harmonie Ypriana & Wannes Cappelle & Herwig Reynaert

De Olympische Zomerspelen in 2016 worden in Rio de Janeiro in Brazilië gehouden. Exact honderd jaar na de Spelen in Berlijn die wegens de oorlog nooit plaatsvonden. Om die reden slaan de auteurs van het boek ‘Olympiërs in Flanders Fields’ (Herwig Reynaert, Bart Vangrysperre en fotograaf Francis Vanhee), Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en de Koninklijke Harmonie Ypriana uit Ieper de handen in elkaar. Wannes Cappelle zingt zijn liederen, Herwig Reynaert vertelt de verhalen, en Ypriana zorgt voor de muzikale lijm tussen deze onderdelen.

Lees meer...