Al meer dan honderd jaar staat het leven in de Westhoek in het teken van de Groote Oorlog. Na de uitzichtloze loopgravenstrijd van 14-18 kwam een periode van heropbouw en herdenking. Maar achter de herstelde gevels en gewoonten lagen talloze dromen aan scherven waarvoor geen wederopbouw mogelijk was. Tijdens dit verhalend vredesconcert staan Wannes Cappelle en Herwig Reynaert stil bij de persoonlijke verhalen van olympische sporters die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog of hun sportieve carrière beëindigd zagen in het West-Vlaamse slijk.

De Koninklijke Harmonie Ypriana smeedt de verhalen en de muziek aan elkaar met prachtige arrangementen van de bekende liederen van Wannes Cappelle.

Geniet van de unieke sound en de ontroerende verhalen!

TICKETS BESTELLEN // Concert Torhout vrijdag 29 september CC. De Brouckere Torhout
TICKETS BESTELLEN // Concert Maldegem zaterdag 30 september CC. Den Hoogen Pad Adegem (Maldegem)

Affiche vrijdag 29 september

nietsdoenisgeenoptie2

Momenteel liggen talrijke nieuwe werken op de pupiter van Ypriana. Eentje springt er nu al zeker uit: Musica Divertida van Jan Hadermann. Dit werk kan je in een uitvoering van het Koninklijk Harmonieorkest van Schelle beluisteren op Spotify.

Luister hier!

Een blik op de kalender leert dat we nog 3 repetities hebben om ons voor te bereiden op het Provinciaal Concours en de concerten met Wannes en Herwig.  Daarom worden de repetitetijden als volgt uitgebreid:

• 2 en 9 september: van 16u45 tot 19u15
  • 16 september: van 16u00 tot 19u00