Dirigent Iepers Kinderorkest

Tineke Devoghel kreeg haar muzikale opleiding aan de Stedelijke Muziekacademie van Veurne, Brugge en Antwerpen. Ze studeerde er dwarsfluit en piccolo bij Ilse Vromans, piano bij Paul Clement, zang bij Paul Gunst en Karolien De Meyer en contrabas bij Caroline Steen.  Tineke behaalde haar diploma Bachelor muzikale opvoeding aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2004) en een Master of Arts (uitvoerende klassieke muziek, fluit) aan The School of Arts, afdeling Koninklijk Muziekconservatorium, in Gent (2016).
Tineke is werkzaam als lerares dwarsfluit, algemene muzikale vorming en algemene muziekcultuur aan de Stedelijke Kunstacademie van Poperinge.

Het koor ‘Chorus’ uit Ieper en het begeleidingsensemble staan onder haar leiding, alsook het gemengd koor ‘De Reutelnoot’ uit Beselare en het ‘Iepers Kinderorkest’. Ze speelt fluit en piccolo bij de Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper) en het Koninklijk Harmonieorkest De Jongelingskring (Torhout).