Trommelkorps Ons Kramikkels

Het trommelkorps van "Ons Kramikkels" bestaat momenteel uit een vijftiental leden. Het biedt vooral ondersteuning aan de harmonie bij straatoptredens. Daarnaast kun je ze ook bewonderen op het jaarlijks lenteconcert.

Twee groepen

Ons trommelkorps bestaat uit twee groepen. Onze eerste groep, de jongste groep, wordt door de huidige trommelinstructeur Matthijs opgeleid sinds september 2013.

De tweede groep, de "anciens", bestaat momenteel uit een achttal trommelaars en werden door de vorige trommelinstructeur Joren D'Hu opgeleid. We splitsen ons trommelkorps op in twee groepen omwille van het leeftijdsverschil. De" anciens" zijn namelijk al veel langer vertrouwd met het trommelen.

Trommelinstructeur Matthijs Devloo

Matthijs geboren te Ieper op 20 januari 1997 is sinds maart 2013 onze nieuwe trommelinstructeur. Hij begon als kleine jongen in het tweede leerjaar samen met twee vrienden trommelrepetities te volgen bij Joren D'Hu. Zo'n drietal jaar later trad hij ook toe tot onze harmonie, waar hij altsaxofoon speelt. Momenteel is Matthijs ook nog spelend lid van het "KlariSaxEnsemble" te Ieper en volgt hij les aan de Stedelijke Academie te Ieper.

Na vele jaren de repetities, concerten, activiteiten en jaarlijks kamp te hebben meegemaakt, besloot Joren te stoppen als trommelinstructeur. In maart gaf hij zijn taak door aan Matthijs, die tevens een kleine tien jaar les heeft gekregen van Joren. Matthijs wil vooral verder uitbouwen en verder zetten op wat z'n voorganger gestart heeft. Een uitdaging die hij ten volle aangaat.

Waar?

Het trommelkorps repeteert in het Cultureel Centrum van Vlamertinge, Poperingseweg 483.

Wanneer?

De repetities gaan door elke vrijdag van 18h tot 19h voor de jongste groep en van 19h tot 20h voor de anciens. Indien je wenst toe te treden tot het trommelkorps of vragen hebt, aarzel dan niet om Matthijs te contacteren.
Men hoeft hiervoor geen muzikale voorkennis te hebben.