Dit concert wil bijdragen tot herdenking van de gesneuvelden van WOI door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Grote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WOI-beelden maken dit concert uniek.

De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de Ieperse kathedraal. Het concert is één van de belangrijkste fundraising activiteiten van de Last Post Association. Dit jaar vindt de 16e editie van dit bijzonder hoogstaand concert plaats. Tijdens het concert wordt Ypriana opnieuw verenigt met Loka Bloom, maar ook met Lies Volle, Kobe Sercu, Chorus,  en vele andere.

Tickets en informatie

Hebt u nog (delen van) een uniform liggen? Nu is het moment om ze uit de mottenballen te halen en door te geven aan de nieuwe generatie Yprianisten. Uniformstukken kunnen worden binnengebracht in het Yprianalokaal na afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Volgend jaar blaast Ypriana 100 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Om goed voor de dag te komen, laten we al onze uniformen nakijken en herstellen waar nodig.

Lees hier het volledige artikel uit Het Nieuwsblad.

uniformactie

Recent onderging onze harmonie opnieuw een uitbreiding en verjongingskuur.

Grote proficiat aan Joke Leroy (klarinet) en Bedendikt Verriest met de geboorte van Cyriel. Even later kwam ook Rozanne ter wereld, het dochtertje van Frederik Leroy (eufonium) en Goedele thoma (klarinet). Grote proficiat aan ouders en familie!

IMG 20190420 161057 01

IMG 20190420 160727 01 01

Ypriana concerteert op vrijdag 26 april op FU.ZEE in de Panne een gloednieuw, gratis en niet te missen concertavond op de vooravond van Festival aan Zee. Een gezellige, familiale muziekavond speciaal voor inwoners, tweedeverblijvers en iedereen met een warm hart voor De Panne en Adinkerke.

Programma vanaf 20u: Lokaal talent Wanthanee (Outer), Geena Lisa & Koninklijke Harmonie Ypriana, DJ Bob.

De Koninklijke Harmonie Ypriana verbroedert dit jaar met het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle.
Op vrijdag 29 maart ontvangen we de muzikanten van Schelle met een gezellig verbroederingsavond en op zaterdag 30 maart gidsen Yprianisten de bezoekers door onze prachtige stad. 's Avonds is het om 20 uur tijd voor een groots dubbelconcert in CC Het Perron.
Kaarten zijn te bestellen via Ticketwinkel. Extra bijzonder als je bedenkt dat Ypriana's dirigent Nico Logghe de kneepjes van het vak leerde van Schellens dirigent Dirk De Caluwe.
Dit concert is een absolute aanrader voor elke liefhebber van blaasmuziek op hoog niveau. Als de beste concullega’s en in een vriendschappelijke sfeer geven twee groepen van elk meer dan 80 muzikanten het beste van zichzelf.
Ypriana brengt op 18 en 19 mei een tegenbezoek en zal samen met KHO Schelle een dubbelconcert geven in deSingel in Antwerpen.

cultuurraad

Met steun van de Stedelijke Cultuurraad Ieper