Hebt u nog (delen van) een uniform liggen? Nu is het moment om ze uit de mottenballen te halen en door te geven aan de nieuwe generatie Yprianisten. Uniformstukken kunnen worden binnengebracht in het Yprianalokaal na afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Volgend jaar blaast Ypriana 100 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Om goed voor de dag te komen, laten we al onze uniformen nakijken en herstellen waar nodig.

Lees hier het volledige artikel uit Het Nieuwsblad.

uniformactie

Ypriana concerteert op vrijdag 26 april op FU.ZEE in de Panne een gloednieuw, gratis en niet te missen concertavond op de vooravond van Festival aan Zee. Een gezellige, familiale muziekavond speciaal voor inwoners, tweedeverblijvers en iedereen met een warm hart voor De Panne en Adinkerke.

Programma vanaf 20u: Lokaal talent Wanthanee (Outer), Geena Lisa & Koninklijke Harmonie Ypriana, DJ Bob.

De Koninklijke Harmonie Ypriana verbroedert dit jaar met het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle.
Op vrijdag 29 maart ontvangen we de muzikanten van Schelle met een gezellig verbroederingsavond en op zaterdag 30 maart gidsen Yprianisten de bezoekers door onze prachtige stad. 's Avonds is het om 20 uur tijd voor een groots dubbelconcert in CC Het Perron.
Kaarten zijn te bestellen via Ticketwinkel. Extra bijzonder als je bedenkt dat Ypriana's dirigent Nico Logghe de kneepjes van het vak leerde van Schellens dirigent Dirk De Caluwe.
Dit concert is een absolute aanrader voor elke liefhebber van blaasmuziek op hoog niveau. Als de beste concullega’s en in een vriendschappelijke sfeer geven twee groepen van elk meer dan 80 muzikanten het beste van zichzelf.
Ypriana brengt op 18 en 19 mei een tegenbezoek en zal samen met KHO Schelle een dubbelconcert geven in deSingel in Antwerpen.

cultuurraad

Met steun van de Stedelijke Cultuurraad Ieper

Recent onderging onze harmonie opnieuw een uitbreiding en verjongingskuur.

Grote proficiat aan Joke Leroy (klarinet) en Bedendikt Verriest met de geboorte van Cyriel. Even later kwam ook Rozanne ter wereld, het dochtertje van Frederik Leroy (eufonium) en Goedele thoma (klarinet). Grote proficiat aan ouders en familie!

IMG 20190420 161057 01

IMG 20190420 160727 01 01

Talloze componisten zochten en vonden inspiratie in de woorden van bekende en minder bekende schrijvers. In liederen en opera’s gaan woord en muziek hand in hand om kleine en grote verhalen te vertellen. Elk muziekstuk dat de Koninklijke Harmonie Ypriana tijdens dit eindejaarsconcert laat horen heeft iets met woorden of verhalen.

De Ouverture van La Forza del Destino is één van Verdi’s bekendste composities. In deze uitdagende compositie komen de beroemdste thema’s uit de opera aan bod, met als rode draad de noodlottige avonturen van de hoofdpersonages.

Jan Van der Roost componeerde I Shall Love But Thee voor het huwelijk van zijn jongste zoon. Hij koos voor teksten van Shakespeare waarin de liefde op de meest poëtische manieren bezongen wordt. Sopraan van dienst is Lies Verholle. Lies is sinds enkele jaren een graag geziene soliste bij Ypriana, onder andere tijdens de jaarlijkse Great War Remembered concerten op 11 november.

De Spaanse componist Santiago Quinta Serna componeerde een imaginair ballet op gedichten van zijn landgenoot Miguel Hernández en doopte zijn compositie tot Rapsodia Hernandiana. Spaanse dansritmes wisselen af met innige melodieën. Serna schildert met klanken en laat het publiek alle hoeken van het orkest ontdekken.

Hardy Mertens’ muziek stond al verschillende keren op de pupiter bij Ypriana, en ook dit jaar trakteert dirigent Nico Logghe ons op een indrukwekkend stukje blaasmuziek van de Nederlandse componist. La Memoria delle Pietre (het geheugen van de stenen) is gebaseerd op een gedicht waarin steen als één van de belangrijkste materies op aarde wordt gezien.

Tot slot neemt Lies Verholle ons mee naar de burleske wereld van Leonard Bernstein. De aria Glitter and be Gay uit de opera Candide is de perfecte afsluiter: virtuoos, grappig, en vertellend!

Sieglinde Michiel verlaat voor dit concert even de studio van radio Klara en komt met plezier terug naar ‘haar’ Ieper om met poëzie en verhalen te zorgen voor nét dat ietsje meer.

Bestel uw tickets op ticketwinkel:

ticketwinkel logo