Top 3 op internationale wedstrijd!

Op zondag 30 april nam de Koninklijke Harmonie Ypriana uit Ieper deel aan het Tweede Europees Concours voor blaasorkesten in Luxemburg. In de indrukwekkende concertzaal van de Philharmonie trad het 75-koppig orkest aan voor internationale jury. Deze jury, bestaand uit vijf grote namen uit de wereld van de blaasmuziek waaronder Yves Segers, kapelmeester van het Koninklijk Harmonieorkest van de Belgische Gidsen, gaf het orkest en dirigent Nico Logghe een mooie score van 92,30%, goed voor een derde plaats, en slechts 0,4% verwijderd van de tweede plaats. De leden van de jury waardeerden het hoge artistieke niveau, zowel van de groep als van de solisten. Ook de keuze van de werken werd bijzonder positief beoordeeld. De wedstrijd werd gewonnen door een ander Belgisch orkest, de Koninklijke Harmonie Sint Martinus Opgrimbie.
De dirigent en de muzikanten van Ypriana zijn apetrots op hun prestatie, en kijken ondertussen al uit naar de volgende projecten, waaronder een optreden met Ozark Henry tijdens Kraterfront op 10 juni.