Tineke Devoghel kreeg haar muzikale opleiding aan de Stedelijke Muziekacademie van Veurne, Brugge en Antwerpen. Ze studeerde er dwarsfluit en piccolo bij Ilse Vromans, piano bij Paul Clement, zang bij Paul Gunst en Karolien De Meyer en contrabas bij Caroline Steen.  Tineke behaalde haar diploma Bachelor muzikale opvoeding aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2004) en een Master of Arts (uitvoerende klassieke muziek, fluit) aan The School of Arts, afdeling Koninklijk Muziekconservatorium, in Gent (2016).
Tineke is werkzaam als lerares dwarsfluit, algemene muzikale vorming en algemene muziekcultuur aan de Stedelijke Kunstacademie van Poperinge.

Het koor ‘Chorus’ uit Ieper en het begeleidingsensemble staan onder haar leiding, alsook het gemengd koor ‘De Reutelnoot’ uit Beselare en het ‘Iepers Kinderorkest’. Ze speelt fluit en piccolo bij de Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper) en het Koninklijk Harmonieorkest De Jongelingskring (Torhout).

Het Iepers Kinderorkest, of kortweg IKO, zag het levenslicht in 2014. Het ensemble kende een snelle bloei en telt momenteel ongeveer 30 jeugdige muzikanten. Binnen IKO staat speelplezier centraal, naast samen muziek spelen is er dan ook af en toe tijd voor een muzikaal spel. Muzikanten die minstens één jaar een blaas- of slaginstrument bespelen, zijn welkom op zondagvoormiddag van 10.30 uur tot 11.30 uur in het Pensenstraatje.

Een paar keer per jaar wordt tijdens een optreden (concertje, flash mob, ... ) getoond wat we de voorbije maanden allemaal oefenden. Het moment om te tonen tot wat IKO in staat is.

IKO staat onder de leiding van dirigent Tine Devoghel.