Ensembles

Binnen onze vereniging zijn verschillende ensembles actief, die al die niet projectmatig een muzikaal programma uitwerken. Zo beschikt onze vereniging over een Clarinetchoir maar tevens over een koperensemble De Brasserie. Daarnaast zien we onze muzikanten optreden in muziekgroepen met varierende bezettingen: Red Spot Junior, Red Spot Avenue, Saxilicious, Fokkersvreugde, ...

 

De Brasserie Ieper

logo debrasserieToen het toneelgezelschap “In Deugd en Vreugd” uit Vlamertinge in 2017 enkele koperblazers nodig had om een brassband te bemannen in het bekende toneelstuk “Brassed Off”, kon niemand vermoeden dat hieruit een nieuw Iepers koperensemble zou ontstaan.

Deze fijne samenwerking tussen koperblazers van de Koninklijke Harmonie Ypriana en Ons Kramikkels Vlamertinge zorgde ervoor dat de muzikanten elkaar om de twee weken bleven opzoeken. In het Engels zijn de koperblazers trouwens de brass instruments en van hieruit ontstond de naam van het orkest. De Brasserie was geboren.

De Brasserie besloot een eigenwijs programma te ontwikkelen met veel plaats voor humor, comedy en zelfrelativering.

Vergelijk de Brasserie liever niet met een Brassband want dit is het zeker niet. Neen, de Brasserie tapt uit een heel eigen vaatje. De muzikanten durven al eens vakkundig een klassiek muzikaal muurtje te slopen met de koperen voorhamer en ook aan de acteer- en zangkwaliteiten van het ensemble werd heel hard geschaafd.

Om dit alles in goede banen te leiden en ondertussen de kwaliteitsbewaking van dit uniek b(r)ouwsel te garanderen, werd Maître-Brasseur Jasmien Vandewalle aangetrokken. Niet alleen is onze maître-brasseur Jasmien op dit eigenste moment de enige dame van het gezelschap, ze is ook nog eens houtblazer van opleiding. Een combinatie die steevast voor het nodige vuurwerk zorgt!


 KOOP UW TICKETS
https://bit.ly/debrasserie

brasserie concert
 logo facebooklogo youtube

 

Repetities:
Maandag, 20.00 uur tot 21.30 uur (Tweewekelijks).
Pensenstraatje 3 8900 IEPER