Trommelkorps

De trommelkorpsen bestaan momenteel uit een dertigtal leden. Hun voornaamste taak is het ondersteunen van de orkesten tijdens stapoptredens en het spelen van eigen werken op concerten. Daarnaast vergezellen ze Ons Kramikkels op hun jaarlijks kamp.

Het korps wordt opgedeeld in vier verschillende groepen, zodat er per groep gewerkt kan worden aan specifieke doelen. Aan elke groep werd een kleur toegekend.

Oranje groep

De oranje groep zijn “de jongsten” van het korps. In deze groep worden de basisvaardigheden van het trommelen aangeleerd. Het is een groep waar vooral techniek en muziekkennis wordt aangewakkerd. Daarnaast maken de trommelaars voor het eerst kennis met de verschillende trommelmarsen. Een muzikale vooropleiding is hiervoor niet nodig.

De oranje groep staat onder leiding van Matthijs en repeteert op zaterdag van 17u30 tot 18u15 in Ieper.

Rode groep

Bij de rode groep staat het aanleren en perfectioneren van de trommelmarsen centraal. Daarnaast maken zij voor de eerste keer kennis met concertstukken. Het is een zeer jonge en dynamische groep die alles wil geven om echte muzikanten te worden.

Zij staan onder leiding van Matthijs en repeteren op zaterdag van 18u15 tot 19u00 in Ieper.

Paarse groep

Deze groep is reeds zeer vertrouwd met de marsen en werkt vooral rond concertstukken. Zij durven de trommel wel eens links laten liggen en brengen dan stukken op andere percussie instrumenten. Kortom, deze groep gaat een stapje verder en dat kan je merken aan de vurigheid waarmee ze optreden.

Zij staan onder leiding van Matthijs en repeteren op vrijdagavond van 19u00 tot 20u00 in Vlamertinge.

Blauwe groep

De blauwe groep repeteert vooral op fijnheid van de marsen met als doel het ondersteunen van de Koninklijke Harmonie Ypriana tijdens stapoptredens. Daarnaast krijgen ook zij de kans om zich te vervolmaken met concertstukken. Met deze groep worden ook deelnames voorbereid aan evenementen en concours.

Zij staan onder leiding van Jens en repeteren op vrijdagavond van 17u.00 tot 18u.30 in Ieper.

Instructeur Matthias Ingelbeen

Matthias Ingelbeen (2000°) startte zijn muziekcarrière op zesjarige leeftijd in het trommelkorps van Ons Kramikkels waar hij ook als leider voor de activiteiten op het jaarlijks kamp en de activiteiten doorheen het jaar de handen uit de mouwen steekt.
Twee jaar later volgde de stap richting de muziekschool waar hij algemene muzikale vorming, algemene muziekcultuur/muziekgeschiedenis en trompet studeerde. Kort daarna volgde ook de start bij de drumband van de Heilige Familie te Ieper waar hij 5 jaar actief lid was.
Sinds januari 2020 zette deze 19 jarige student de stap richting instructeur van het trommelkorps, wat eerder onder leiding van Mathijs Devloo was.

Instructeur Jens Ceuninck

Jens Ceuninck (°1999, Ieper) startte als zesjarige zijn muzikale studies aan de ‘Stedelijke Academie voor Muziek en Woord’. Daar studeerde hij percussie, piano, muziekschriftuur en muzische vorming. Ondertussen was hij ook actief lid bij het trommelkorps in Zonnebeke en percussionist bij Ons Kramikkels.
Snel na zijn intrede bij Ons Kramikkels, begon zijn carrière bij de drumband van Ypriana. Hij voelde dat zijn ritmische kwaliteiten goed zaten maar dat hij nog veel kon leren op melodisch vlak waardoor hij besloot om te gaan spelen bij de drumband van Kuurne.
Sinds 2017 heeft Jens de leiding van het trommelkorps van Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia te Zonnebeke en sinds 2018 nam hij de trommelstokken over van instructeur Mattie Archie als instructeur van de blauwe groep.