Trommelkorps

Ypriana en Ons Kramikkels zijn samen op zoek naar nieuw talent om de trommelkorpsen te versterken.

  • Heb je al wat ervaring met muziek
    (speel je bijvoorbeeld een instrument zoals piano of gitaar) en wil je graag lid worden van onze vereniging?
    Dan zetten we je snel op weg met de basistechnieken en kan je snel deel uitmaken van Ypriana of Ons Kramikkels.

  • Heb je geen muzikale voorkennis?
    Geen nood, in onze instapgroepen leer je alles van hoe je stokken moet vasthouden tot de coolste ritmes. We vragen geen lidgeld, alleen veel enthousiasme! 

Interesse? Neem snel contact op met ons!

flyerTKY 1000

 

De trommelkorpsen bestaan momenteel uit een dertigtal leden. Hun voornaamste taak is het ondersteunen van de orkesten tijdens stapoptredens en het spelen van eigen werken op concerten. Daarnaast vergezellen ze Ons Kramikkels op hun jaarlijks kamp.

Het korps wordt opgedeeld in vier verschillende groepen, zodat er per groep gewerkt kan worden aan specifieke doelen. Aan elke groep werd een kleur toegekend.

Oranje groep

De oranje groep zijn “de jongsten” van het korps. In deze groep worden de basisvaardigheden van het trommelen aangeleerd. Het is een groep waar vooral techniek en muziekkennis wordt aangewakkerd. Daarnaast maken de trommelaars voor het eerst kennis met de verschillende trommelmarsen. Een muzikale vooropleiding is hiervoor niet nodig.

De oranje groep staat onder leiding van Matthias en repeteert op zondag van 10u15 tot 11u in Ieper.

Rode groep

Bij de rode groep staat het aanleren en perfectioneren van de trommelmarsen centraal. Daarnaast maken zij voor de eerste keer kennis met concertstukken. Het is een zeer jonge en dynamische groep die alles wil geven om echte muzikanten te worden.

Zij staan onder leiding van Matthias en repeteren op zondag van 11u tot 11u45 in Ieper.

Paarse groep

Deze groep is reeds zeer vertrouwd met de marsen en werkt vooral rond concertstukken. Zij durven de trommel wel eens links laten liggen en brengen dan stukken op andere percussie instrumenten. Kortom, deze groep gaat een stapje verder en dat kan je merken aan de vurigheid waarmee ze optreden.

Zij staan onder leiding van Matthias en repeteren op vrijdagavond van 19u00 tot 20u in Vlamertinge.

Blauwe groep

De blauwe groep repeteert vooral op fijnheid van de marsen met als doel het ondersteunen van de Koninklijke Harmonie Ypriana tijdens stapoptredens. Daarnaast krijgen ook zij de kans om zich te vervolmaken met concertstukken. Met deze groep worden ook deelnames voorbereid aan evenementen en concours.

Zij staan onder leiding van Florian en repeteren op vrijdagavond van 18u30 tot 19u30 in Ieper.

Instructeur Matthias Ingelbeen

Matthias Ingelbeen (2000°) startte zijn muziekcarrière op zesjarige leeftijd in het trommelkorps van Ons Kramikkels waar hij ook als leider voor de activiteiten op het jaarlijks kamp en de activiteiten doorheen het jaar de handen uit de mouwen steekt.
Twee jaar later volgde de stap richting de muziekschool waar hij algemene muzikale vorming, algemene muziekcultuur/muziekgeschiedenis en trompet studeerde. Kort daarna volgde ook de start bij de drumband van de Heilige Familie te Ieper waar hij 5 jaar actief lid was.
Sinds januari 2020 zette deze 19 jarige student de stap richting instructeur van het trommelkorps, wat eerder onder leiding van Mathijs Devloo was.

Instructeur Florian Logghe

Florian Logghe (2000°) begon in 2006 aan zijn opleiding slagwerk in Dé Academie van Ieper waar hij later ook de opleiding trombone voltooide. Tussen 2008 en 2010 was hij slagwerker bij Ons Kramikkels. Bij de Koninklijke Harmonie Ypriana is hij sinds 2014 actief in het trommelkorps en sinds 2015 ook als trombonist. In 2016 volgde hij ook lessen piano en Algmene Muziek Theorie (AMT). Na vier jaar instructeur te zijn geweest bij het trommelkorps van Elverdinge, leidt hij sinds 2021 het trommelkorps van Ypriana. Florian is ook actief in het Gents Universitair Harmonie Orkest, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beselare, het Houtlands Harmonieorkest in Torhout en het jeugdkoor van Chorus.