Nico Logghe

Dirigent van de Koninklijke Harmonie Ypriana

Nico Logghe werd op 10 juni 1972 te Ieper geboren. Na zijn studies Latijn Wetenschappen aan het Ieperse Sint-Vincentiuscollege trok hij naar het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent waar hij zijn eerste prijs notenleer behaalde. Daarna studeerde hij trompet en orkestdirectie aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Hij behaalde er in zijn eindexamen directie grote onderscheiding en studeerde er af met het diploma meester in de muziek, specialisatie directie. Intussen was Nico reeds heel actief in de hafabra-wereld.
In 1992 werd hij dirigent van de Jeugdharmonie en Koninklijke Harmonie Ypriana. In korte tijd behaalde hij met deze orkesten een indrukwekkend palmares: provinciale, nationale en internationale successen met als hoogtepunt de Wereldtitel Jeugdharmonieorkesten te Zurich (1999) met de Jeugdharmonie Ypriana.

nico

Nico Logghe is een hevige fan van de blaasmuziek en om deze orkestvorm bij het grote publiek te promoten wordt ook het lichtere genre niet uit het oog verloren. Zo kwamen enkele interessante projecten tot stand met artiesten Raymond Van Het Groenewoud, Els de Schepper, Voice Mail, Kommil Foo, Gunther Neefs, Johan Verminnen, Yannis Markopoulos, Barbara Dex, Sandra Kim, Coco Jr., ... Zo stond hij ook op het podium van het Folkfestival Dranouter met DAAU, Willem Vermandere en Gorki.

Beroepshalve is Nico verbonden aan de Stedelijke Muziekacademie van Ieper en de orkestklas van Dirk Brossé aan de Hogeschool Gent, departement Muziekconservatorium. Daarnaast doceert hij orkestdirectie aan de Academie Emiel Hullebroeck van Gentbrugge.

Hij is artistiek leider van de "Koninklijke Harmonie Ypriana" uit Ieper en het "Houtlands Harmonieorkest" uit Torhout : twee vooraanstaande harmonieorkesten die in mei 2007 werden uitgeroepen tot "Provinciaal genomineerd ensemble" van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen.

Nico Logghe dirigeert daarnaast nog het kamerorkest "Westhoek Consort", Provinciaal en Nationaal Vlamokampioen 2007 met grote onderscheiding (92,3%)

Nico wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent en jurylid en is ook lid van de Provinciale en Nationale Artistieke Commissie Orkest van Vlamo.