Peter Leroy

Dirigent Ons Kramikkels

Peter Leroy (°1982, Ieper) begon als achtjarige zijn muzikale studies aan de "Stedelijke Academie voor Muziek en Woord" te Ieper. In 2000 zette hij de stap naar het Koninklijk Conservatorium van Gent om er alt- en tenortrombone te studeren bij Luc De Vleesschouwer.

Vanaf 2004 werd Peter meermaals gevraagd mee te spelen met projecten (kamermuziek en Harmonieorkest) die verbonden zijn aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij werd meermaals gevraagd in
het Collegium Instrumentale Brugense, het Symfonie Orkest van Vlaanderen, kamerorkest Chapelle de Lorraine, het Vlaams Radio Orkest, het Orkest der Lage landen en het Nationaal Orkest van België.

Peter is niet alleen geëngageerd als trombonist bij verschillende orkesten, ook nam hij begin 2008 het dirigeerstokje ter hand. Momenteel is hij dirigent van "De Kerels" (orkest verbonden aan het VTI van Ieper) en "Ons Kramikkels" (Vlamertinge). Ook geeft hij sinds 2007 koperles in De Haan, Maldegem, Oostvleteren en Knesselare en ook AMC in dé Academie Ieper.

Verder componeerde hij voor harmonieorkest en klein ensemble en arrangeerde hij nummers voor Helen Geets, Geert Dedeygere, Sois Belle, Sioen, Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud, Marijn Devalck, An van den Broeck en Jo Lemaire.