Guy Duyck

1963 tot 1966

dir guyduyck Deze Belgische componist werd op 28 april 1927 in Gent geboren. Hij was de zesde dirigent van de Harmonie ypriana, van 7 maart 1963 tot 15 november 1966.
Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van zijn geboortestad studeerde hij Hobo en Engelse hoorn. Harmonie bij Martin Lanssens en contrapunt bij Prosper Eechaute. Daarna ging hij in de leer aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Luik, waar hij bij J. Leroy het diploma fuga behaalde. Het diploma van compositie en orchestratie rijfde hij bij Francis Bourguignon binnen.
Na tal van examens van hoboïst te hebben afgelegd, werd Guy Duyck aangeworven bij de Muziekkapel van de Belgische zeemacht, de Opera van Gent en de Muntschouwburg te Brussel. Bij het leger werd hij achtereenvolgens dirigent van de eerste Brigade en van de zestiende Pantserdivisie, tot hij het uiteindelijk bracht tot dirigent van de muziekkapel van de Belgische Zeemacht in Oostende en dit tot het einde van zijn loopbaan als commandant-kapelmeester.
Guy Duyck was van 1963 tot 1992 ook directeur van de muziekacademie te Ronse.
Guy Duyck componeert kamermuziek, liederen en vooral marsen. Voor de Koninklijke Harmonie ypriana schreef hij de mars ‘Ypriana’.